Sambata 30 Mai

Avertisment de CANICULĂ în aproape toată țara! Ce anunță meteorologii de la ANM


Meteorologii de la ANM au emis o informare meteorologică de temperaturi foarte ridicate, urmate de manifestpri de instabilitate atmosferică, care afectează aproape toată țara. 

Avertismentul este valabil în intervalul  12 iunie, ora 10.00 – 14 iunie, ora 23.00.

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

În acest interval, la Cluj, meteorologii anunță maxime termice cuprinse între 30 și 33 grade Celsius, cel mai cald urmând să fie vineri.

Comentarii Facebook