Autostrada Transilvania : 4 muncitori morti de la inceperea lucrarilor!

De la inceperea lucrarilor, Autostrada Transilvania a facut patru morti. Patru angajati si-au pierdut viata, ultimul dintre ei,  astazi in jurul orei 11,00. Trei dintre angajati, inclusiv, cel de astazi, erau salariati ai Bechtel.

 

Primul mort pe A3 s-a inregistrat in anul 2007. Doi ani mai tarziu, in 2009, in mai putin de 24 de ore au avut loc alte doua accidente de munca soldate cu doi muncitori morti. Unul dintre muncitori era, insa, angajat al unei firme subcontractoare a Bechtel, Freyrom SA. Asa ca pana acum, Bechtel a fost gasita vinovata doar pentru doua dintre accidentele de munca, inspectorii ITM Cluj considerand ca antreprenorul nu a luat toate masurile pentru a evita producerea acestora. 

 

In cazul accidentului din 2009, cand un muncitor a cazut de pe un pilon al viaductului in constructie in zona Gilau, ITM a formulat chiar propunerea de cercetare penala impotriva conducerii Bechtel. Propunerea a fost confirmata, deocamdata, de Parchet, care a inceput urmarirea penala in acest caz. 

 

Astazi, in jurul orei 11,00, a avut loc un nou accident de munca pe santierul Autostrazii Transilvania: un inginer a fost accidentat mortal, dupa ce soferul unei cisterne care dadea cu spatele nu l-a vazut. Inspectorii ITM, dar si conducerea Bechtel au inceput o ancheta in acest caz.

Comentarii Facebook