Autostrada Târgu Mureș – Cluj-Napoca: A fost semnat contractul pentru finalizarea singurului tronson lipsă, Chețani-Câmpia Turzii


A fost semnat contractul pentru finalizarea segmentului Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania, rămas neterminat după rezilierea contractului cu fostul constructor și care pare să fi adus doar ghinion.

Contractul pentru finalizarea Autostrăzii A3 Cheţani-Câmpia Turzii a fost semnat miercuri cu o asociere austriaco-germană pentru circa 420 de milioane de lei. Constructorii vor avea la dispoziție 21 de luni pentru finalizarea celor 15,7 km de autostradă ce au fost deja realizați în proporție de 40% de fostul constructor până la momentul rezilierii contractului din cauza blocajelor.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat semnarea contractului pentru finalizarea construcției lotului Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania. Acesta este ultimul lot care lipsește din tronsonul de autostradă care urmează să facă legătura între Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

autostrada.jpeg

De ce a fost cu ghinion lotul Chețani-Câmpia Turzii

Lotul Chețani-Câmpia Turzii al A3 are o lungime de 15,69 km și trebuia inițial să fie realizat de Straco Group SRL, Specialist Consulting SRL și Total Road SRL. Contractul, semnat în 2016, a fost reziliat după ce Straco a intrat în insolvență, la un stadiu de finalizare a lucrării sub 40%. Apoi, la începutul acestui an, o asociere româno-spaniolă a câștigat licitația pentru finalizarea lotului. Dar aceasta a fost contestată în instanță de un alt participant la licitație, asocierea Strabag - Geiger Transilvania, astfel că semnarea contractului a mai întârziat.

În final, Strabag-Geiger va finaliza segmentul de pe Autostrada Transilvania, după ce instanța a dat dreptate acestei asocieri austriaco-germane iar CNAIR, după reevaluarea ofertelor, i-a desemnat în august drept câștigători.

Autostrada Transilvania A3 Chețani-Câmpia Turzii

  • Lungime: 15,7 km
  • Constructor vechi: (2016-2021): S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L. - S.C. TOTAL ROAD S.R.L (valoare 280 mil lei)
  • Constructor nou: Strabag - Geiger (valoare 420 mil. lei)
  • Termen de finalizare: 21 luni
  • Stadiu (octombrie 2022): 40%

Comentarii Facebook