Autorul accidentului in care a murit eleva de la Grupul Scolar Aurel Vlaicu, arestat pe 29 de zile


Daniel Florin Falub, tanarul de 19 ani, care a produs accidentul din noaptea de 17 spre 18 noiembrie, soldat cu decesul elevei de 15 ani, de la Grupul Scolar "Aurel Vlaicu", a fost arestat pe 29 de zile.

Soferul este acuzat de ucidere din culpa si parasirea locului accidentului fara incuviintarea politiei.

Surse din randul anchetatorilor au declarat pentru Stiri de Cluj ca Denisa Ploscar, tanara care a decedat in accident, a fost in seara zilei de joi la balul bobocilor de la Grupul Scolar "Aurel Vlaicu". "La finalul petrecerii s-a intors impreuna cu o prietena la caminul de pe Bulevardul Muncii, iar, acolo, cele doua si-au mintit supraveghetorii ca pleaca la o matusa in afara orasului, unde vor sta peste noapte. Au fost luate de doi tineri din fata caminului si au plecat spre Apahida. Cand au ajuns pe centura Bulevardul Muncii - Apahida, masina a intrat intr-un parapet, iar de acolo intr-un cap de pod, intorcandu-se 360 de grade. In masina erau in momentul impactului patru persoane. Soferul de 19 ani, cu o tanara care a fost ranita, pe bancheta din fata, iar in spate un alt tanar de 20 de ani si tanara care a decedat", a declarat unul dintre anchetatori.

 

Socant este ce s-a intamplat ulterior. Accidentul a avut loc in jurul orei 01.00, iar, dupa impact, cei doi baieti si tanara, care a fost ranita, au iesit pe picioarele lor din masina, abandonand-o pe Denisa Ploscar pe bancheta din spate.

 

"Soferul si cu tanara ranita au stat pe marginea centurii, iar pasagerul din spate a pornit spre oras. Nu stim daca a avut loc o cearta intre ei. Cert este faptul ca un sofer care a trecut prin zona i-a luat pe cei doi de pe centura si l-a cules pe al treilea din zona magazinului Real. Niciunul nu a spus ca in masina mai era o persoana care a decedat sau care era ranita grav. Soferul care i-a cules de pe drum a sunat la Politie si la Ambulanta, dar acest lucru s-a intamplat numai in jurul orei 3.00. Au fost preluati de echipajul de prim ajutor pe drum si dusi la spital. Testul a aratat ca soferul a consumat bauturi alcoolice si avea o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur in aerul expirat", a mai precizat sursa citata.

 

Intre ora producerii accidentului si ora efectuarii testului de alcoolemie au trecut 2 ore, astfel ca soferul ar fi putut sa fie intr-o stare mai avansata de ebrietate.

 

Daniel Florin Falub, soferul care a produs accidentul, a fost retinut pentru 24 de ore, iar sambata, 19 noiembrie, a fost arestat de Judecatoria Cluj-Napoca pentru 29 de zile.

 

Tanara care se afla pe bancheta din fata a fost si ea ranita grav si este acum internata la sectia terapie intensiva de la UPU Copii.

 

Comentarii Facebook