Au vrut să transmită un mesaj de amenințare. S-au folosit de sicrie, cruci și lumânări aprinse. Îngroziți, localnicii au chemat poliția


Descoperire macabră pe un teren de la marginea oraşului Focşani. Două sicrie, două cruci şi lumânări aprinse, este imaginea care i-a îngrozit pe localnicii din cartierul Mîndreşti şi i-a făcut să alerteze autorizăţile. Conform unui localnic, este a doua zi în care gluma macabră, ori ameninţarea, dă fiori oamenilor din oraş. Dacă ieri, pe câmp era un singur sicriu, în acestă dimineaţă au apărut două, iar alături cruci şi lumânări.

Au adus cruci și lumănări, totul sub privirile autorităților locale

Ceea ce părea o glumă macabră s-a tansformat, de fapt, într-un mesaj de amenințare cu moartea în stil mafiot. Asta după ce, ieri, luni, 28 martie, la marginea cartierului Mândrești din Focșani a apărut un sicriu, iar localnicii au sunat speriați la 112. Un echipaj s-a deplasat la fața locului, iar, în timp ce polițiștii se aflau acolo, dintr-o mașină de teren au coborât trei indivizi care au adus crucea și chiar au aprins lumânări la acel sicriu, totul sub privirile agenților.

Incidentul s-a repetat la o zi după arestare

După aceste scene, care s-au petrecut de față cu localnicii, cei trei au fost duși la audieri, unul dintre ei fiind amendat cu 500 de lei. Când misterul sicriului părea că s-a elucidat, iată că astăzi, marți, 29 martie, în același loc, au apărut alte două sicrie, iar pe cele două cruci era trecut același nume. Vorbim despre numele unui bărbat din Focșani, care, în trecut, a fost condamnat pentru trafic de droguri și trafic de persoane. Acest lucru a făcut ca ancheta să capete o altă turnură, fiind deschis un dosar penal pentru amenințări pe numele individului care, ieri, a fost amendat cu 500 de lei.

Ce declară autoritățile despre incidentul cu sicrie

Polițiștii vrânceni au întocmit dosar penal pentru amenințare.

În cursul serii de 28 Martie am fost sesizați prin 112 cu privire la existența unui sicriu abandonat pe un teren aflat în apropierea unui cimitir de la marginea municipiului Focșani. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au identificat persoana care ar fi așezat sicriul gol în locul respectiv, aceasta fiind sanctionată contravențional cu suma de 500 de lei. În această dimineață, am fost din nou sesizați cu privire la amplasarea a două sicrie și cruci în aceeași zonă, iar în urma primelor cercetări efectuate a fost întocmit dosar penal pentru amenințare. În prezent cercetările sunt continuate pentru clarificarea situației și luarea măsurilor legale ce se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea, potrivit Observator.ro.


Comentarii Facebook