Au început acțiunile de dezinsecție în Florești. Mașinile echipate cu tunuri au răspândit substanțe toată noaptea


Primăria comunei Florești a anunțat pe pagina oficială că finalul lunii mai și începutul de iunie marchează începerea eforturilor de dezinsecție din localitate. Floreștenii au fost rugați să fie atenți la echipele care împrăștie substanțele.  

Acțiunile de dezinsecție au avut loc în perioada 29.05.2023–31.05.2023 pe raza UAT Florești, îndată ce condițiile meteorologice au permis derularea acestor activități, potrivit orarului anunțat, respectiv în intervalul 22:00 - 04:00 dimineața.

„De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise”, a fost avertismentul dat de administrația Floreștiului, pentru ultimele două zile.

Pentru viitoare acțiuni de dezinsecție, în caz de inhalare, contact cu pielea, ochii sau ingerare a substanțelor, măsurile care trebuie respectate sunt:

Inhalare: Scoateţi persoana în aer liber. Dacă respiră cu dificultate, adresaţi-vă medicului.

Contactul cu pielea: Scoateţi hainele contaminate. Spălaţi imediat cu apă din abundenţă. Dacă iritaţia persistă, adresaţi-vă medicului. Spălați hainele contaminate înainte de a le folosi din nou.

Contactul cu ochii: Eliminați eventualele lentile de contact. Spălaţi imediat bine/abundent cu apă timp de cel puţin 15 minute, deschizând bine pleoapele. Adresaţi-vă medicului dacă problema persistă.

Ingerare: Apelaţi imediat la medic. Nu provocați vărsături. Nu administraţi niciodată nimic pe cale orală dacă persoana este inconştientă.

Comentarii Facebook