Atipic Beauty revine la Cluj cu un eveniment emoționant - FOTO

 

12 fete frumoase imobilizate în scaune cu rotile vor prezenta creații vestimentare semnate de designerii români, în cadrul celei de-a 9-a ediții a proiectului Atipic Beauty. 

 

”Atipic Beauty”  este un eveniment de modă, care își propune să promoveze în mod constant imaginea persoanelor cu handicap locomotor din România, prin înlăturarea ideilor preconcepute despre dizabilitate. 

 

Spectacolul de modă va avea loc marți, 21 iunie, ora 19.00 la Casino Parc - centrul de cultura urbană.

 

Cele 12 fete în scaune cu rotile vor fi însoțite pe podium de 12 persoane publice, în dorința de a elimina barierele din societatea românească și de a crea ideea de coeziune și incluziune socială a persoanelor cu dizabilități. În plus, pentru prima oară în cadrul evenimentului se doreşte strângerea de fonduri pentru achiziționarea de scaune cu rotile pentru participantele seriilor precedente.

 

Atipic Beauty este un eveniment unic în lume ca format şi este înregistrat ca brand. Chiar dacă societatea românească nu este pregatită încă să adopte acţiunile externe ale ţărilor care sunt familiarizate cu incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, noi ne-am propus să ne continuăm eforturile de promovare. Clujul este un oraș în care am fost mereu primite cu căldură și ne-am simțit extraordinar”, a declarat Magda Coman, președinta asociației Open Your Heart. Inițiatoare a proiectului, Magda Coman este un fost model profesionist care, în urma unui accident, a ajuns să trăiască viața în scaun cu rotile. 

 

Deşi pare deja o obişnuinţă în viaţa evenimentelor din Cluj, proiectul Atipic Beauty încearcă să elimine an de an câte o barieră din calea noastră pentru integrarea persoanelor cu dizabilăţi în societate. În plus, energia şi frumuseţea acestor fete va livra mereu o doză suplimentară fiecăruia dintre noi pentru a deveni mai buni şi toleranţi”, a susţinut Mihaela Călușer, managerul general al Wens Travel, organizatorul evenimentului. 

 

Evenimentul este prezentat de Iuliana Tudor și va fi întregit de un miniconcert susținut de Maria Radu. 

 

Colaborarea designerilor în proiect manifestă dorinţa acestora de a redefini ideea de frumuseţe şi perfecţiune prin realizarea unor ţinute pentru persoanele cu dizabilităţi, urmărindu-se astfel schimbarea ideilor preconcepute vizavi de aceste persoane. 

 

Clujenii sunt invitați să ia parte la un eveniment emoționat, o adevărată lecție de viață în care frumusețea interioară este cea care contează cu adevărat.

Comentarii Facebook