Duminica 28 Aprilie

,,Ați redat minitrotuarul pietonilor, dar nu și părinților”- Stâlpișorii montați pe o stradă din Mănăștur împiedică accesul cu cărucioare pe trotuar


Stâlpișorii montați de autoritățile locale pentru a împiedica șoferii să parcheze pe trotuare au rezolvat o problemă dar au creat alta.

O mămică din Mănăștur a demonstrat că pe strada Mehedinți este practic imposibil să treci cu căruciorul copilului, din cauza stâlpișorilor montați pe trotuarul foarte îngust. Astfel, accesul pentru cei care au copii în cărucior sau pentru cei care suferă de o dizabilitate locomotorie și sunt nevoiți să folosească scaunul rulant este extrem de îngreunat. 

,,Str. Mehedinți nr. 31

Cursa cu obstacole, mulțumim politia locala!

Ați redat minitrotuarul pietonilor, dar nu și părinților de mana cu un copil sau cu un cărucior (aștept și cârcotașii care vor spune ca mi-am luat cărucior prea mare).”, a scris femeia într-o postare de pe un grup destinat locuitorilor din Mănăștur, alături de o fotografie din zonă. 

Reacțiile clujenilor nu au ezitat să apară, majoritatea menționând că stâlpișorii au fost amplasați fără a avea în gând persoanele cu mobilitate redusă sau mamele cu copii. Unii clujeni cred, în schimb, că nu există altă soluție în zonă, iar trotuarele ar fi fost oricum ocupate de mașini și dacă nu existau stâlpii. 

,,O prostie fără margini.Cred ca cine montează acești stalpisori nu are sau nu a avut copii”

,,Respectare standarde : inexistent. Consiliul Judetean Cluj”

,,Dacă nu erau stâlpișorii, ar fi fost parcare mașini. Cei care au proiectat amenajarea drumului ori poate executantul lucrării nu s-au gandit si la copiii in carucior ori persoanele cu dizabilitati locomotorii. Și din păcate nu e singurul trotuar…”

,,Trotuarul acela este extrem de îngust, stâlpișorii au fost montați pt a nu se parca pe “trotuar”!

Stai să vezi provocare când ai gemeni și cărucior dublu…”

,,Sunt FOARTE multe stradute cu astfel de trotuare + stâlpișori , era o soluție de a obliga mașinile să nu parcheze / BLOCHEZE COMPLET acele trotuare înguste (...)"

Asa macar pietonii pot circula pe trotuar (mai greu evident cu carucioarele), înainte ocoleau mașinile prin mijlocul străzii cu tot cu cărucior !! ERA MAI BINE înainte fara ST LPIȘORI, cu masini călărind trotuarele ??????”, au fost doar câteva din comentariile clujenilor. 

417465634_1312845796068585_4552909948377083553_n.jpg
Foto: Trăiesc în Mănăștur/Facebook 

Comentarii Facebook