ATENȚIE, șoferi! Exercițiu de evacuare în caz de incendiu în zona Pieței Gării


ISU Cluj anunță că între ora 16.30-18.30 se va desfășura un exercițiu complex pentru verificarea modului de acțiune și evacuare a persoanelor în cazul unui incendiu, care se presupune că ar afecta un parc tehnologic, situat pe str. Gării din municipiul Cluj-Napoca.

Exercițiul presupune deplasarea unui număr ridicat de autospeciale și ambulanțe, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, din subunitățile de intervenție de pe strada 21 Decembrie 1989 și str Bucium, dar și din celelalte structuri implicate în exercițiu. Acest aspect este necesar pentru a putea verifica timpii de răspuns la o situație de urgență, la o oră cu trafic intens. Este posibil ca acționarea semnalelor de avertizare sonoră și luminoasă să creeze disconfort în spațiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Vor fi dislocate la locul evenimentului 4 autospeciale pentru stins incendii, 3 echipaje SMURD, o autospecială pentru transportul personalului și victimelor multiple, o autospecială pentru intervenții la accidente colective și calamități, 2 ambulanțe ale unui serviciu privat, mai multe echipaje de poliție, jandarmi, poliție locală, Agenția Județeană pentru Protecția Mediului și ale furnizorilor de utilități, ș.a.

Exercițiul ne va oferi posibilitatea de a verifica în mod real viabilitatea planurilor de intervenție și cooperare, starea echipamentelor de intervenție în cazul urgențelor care generează victime multiple, modul de organizare a evacuării și a primelor măsuri de răspuns din partea personalului parcului tehnologic, dar și antrenarea tuturor forțelor participante la exercițiu în gestionarea acestui tip de urgențe, a modului de organizare și cooperare între acestea”, transmit reprezentanții ISU Cluj.

Comentarii Facebook