Atenție la țeapa coletul! Cum funcționează metoda folosită de tâlhari


Tot mai multe persoane reclamă un nou tip de înșelătorie numită „Țeapa Coletul”. 

Cum funcționează metoda folosită de tâlhari

Zeci de români au comandat tot soiul de produse de pe piața online așteptând să primească exact ceea ce au comandat. De cele mai multe ori, românii comandă de pe platforme online unde vânzătorii sunt persoane fizice care doresc să vândă produse unice de care nu mai au nevoie. Cumpărătorul plasează comanda, plătește coletul, iar „vânzătorul” trimite un colet în care se află cu totul și cu totul alt ceva față de ceea ce cumpărătorul trebuia să primească. 

Majoritatea celor care plătesc ramburs, în momentul în care coletul ajunge la destinatar, primesc pachetul considerând că nu este ceea ce au comandat ei, crezând că poate un alt membru al familiei a comandat ceva, mai ales că este perioada în care apar bunurile întâriziate de „Black Friday”.

De cele mai multe ori păgubiții nu depun plângere la poliție

Coletele au o valoare relativ mică, pentru a nu atrage atenția, dar bunurile pe care le conțin sunt de fapt produse ieftine, care sunt departe de valoarea plătită.

Un caz de acest gen a avut loc recent în județul Alba. Valoarea coletelor, de 69,90 de lei, este destul de mică, astfel încât oamenii să ezite în a face plângere la Poliție, preferând mai degrabă să își asume „achiziția”.

Sursa foto: Alba24

Comentarii Facebook