Atentie cum va alegeti vacanta: inspectorii OPC au gasit oferte turistice inselatoare in Cluj

O agentie de turism din Cluj a fost amendata cu 20.000 de lei de inspectorii Comisariatului de Protectie a Consumatorului pentru ca isi insela clientii cu oferte promotionale mincinoase.

 

Potrivit reprezentantilor Agentiei Nationale pentru protectia Consumatorului, agentia avea o oferta promotionala la pretul de 179 de euro pentru un sejur de o persoana, dar in contractele incheiate cu clientii pretul sejurului ajungea la 294 de euro/persoana. Operatorul a fost amendat cu 20.000 de lei.

 

De asemenea, inspectorii au mai constatat ca in ofertele agentiilor nu sunt traduse in limba romana informatii legate de zbor, transferul cu autocarul, tipul camerei, orientarea camerei, regimul de masa sau taxa de aeroport.

 

Controalele efectuate au facut parte dintr-o tematica la nivel national. In intreaga tara, inspectorii au verificat 326 de agenti economici, iar la 225 dintre acestia (69%) s-au constatat abateri de la legislatia in vigoare. Au fost aplicate 69 de amenzi contraventionale in valoare de 257.000 de lei. La 25 de agenti s-a dispus sistarea temporara a activitatii pana la solutionarea deficientelor.

Comentarii Facebook