Atât s-a putut?! 8 luni cu suspendare pentru un clujean, care și-a șantajat fosta soție cu afișarea imaginilor pornografice cu ea, la școala copiilor lor


O pedeapsă surprinzător de blândă a primit un bărbat din Cluj, după ce și-a amenințat soția cu bătaie și afișarea unor poze cu caracter obscen, în care apare ea, la școala unde învață copiii lor. 

Judecătorii Curții de Apel au notat că „deși este imposibilă în apelul inculpatului agravarea situației acestuia, este nejustificată solicitarea de reducere a cuantumului acestei pedepse surprinzător de blânde”. Astfel, că nu au avut ce face decât să mențină sentința Judecătoriei Cluj-Napoca, notează clujust.ro.

Bărbatul i-a trimis fostei soții 53 mesaje cu caracter amenințător, din care redăm câteva:

  • Joi în 11 știm cum stăm. Vin și vreau să știu. Vii acasă sau nu. Dacă răspunsul e nu, te bat cu bâta de baseball în mijlocul curții”
  • Treaba ta, alegi coma” (03.07.2019, ora 07:51 – f. 12, vol. II)
  • Te desfigurez joi” (03.07.2019, ora 07:52 – f. 12, vol. II)
  • Îți zdrobesc genunchii să nu mai poți umbla în viața ta. Doar în scaun cu rotile. O să ți-l dau pe a lui mama. Prima fază. Ori cu mine ori distrusă. Mai ai timp să te răzgândești” (03.07.2019, ora 11:29– f. 14, vol. II)

La data de 05.10.2018, în fața sediului BRD Mărăști a înmânat persoanei vătămate 3 fotografii care o surprind în pe aceasta în timpul desfășurării unor activități de natură sexuală și i-a spus că dacă nu se întoarce acasă, respectiv dacă nu reîncepe activitatea sexuală cu el în termen de șapte zile, va afișa fotografiile respective la școala minorelor R.D.M și R.C, la locul de muncă al celor doi soți sau la orice alt loc de muncă al persoanei vătămate, iar ulterior, la data de 07.10.2018, ora 17:18 i-a scris persoanei vătămate și a reiterat amenințarea prin intermediul aplicației Whatsapp în ipoteza în care persoana vătămată nu ar fi retras plângerea penală formulată în prezentul dosar până la data de 08.10.2018 ”, au notat procurorii, potrivit sursei citate.

Instanța Judecătoriei Cluj-Napoca i-a aplicat pedeapsa de 8 luni închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani și l-a obligat să presteze muncă în folosul comunității la Primăria Cluj-Napoca timp de 60 de zile. 

Individului însă i s-a părut pedeapsa prea mare și voia să scape de cele 8 luni de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Cluj a respins apelul inculpatului, criticând soluția primei instanțe. Curtea constată că, „deși este imposibilă în apelul inculpatului agravarea situției acestuia, este nejustificată solicitarea de reducere a cuantumului acestei pedepse surprinzător de blânde. Oricum, dat fiind faptul că această pedeapsă este egală cu minimul special, o reducere a cuantumului pedepsei ar transforma pedeapsa într-una nelegală”, notează clujust.ro. 

Comentarii Facebook