Atac de viperă în Făget, zona Edgar Quinet - FOTO


Un atac de viperă a fost semnalat în zona Făget, strada Edgar Quinet, iar medicii veterinari recomandă atenție din partea clujenilor. 

Medicul veterinat dosa gero, de la cabinetul Veterinar Dósa, a sesizat următoarele: ”Atentie maxima Faget Edgar Quinet! Va puteti intalni cu vipera cum a patit pacientul din imagine azi! Fiind prompta interventia este bine dar s-ar putea ca altii sa nu aiba norocul lui! Sarbatori fericite si fara nevoie de veterinari!”.

Atacul de acum nu s-a soldat cu probleme majore, dar la o plimbare prin pădure pot apărea probleme, așa că este nevoie de precauție.

Vipera este un șarpe periculos. Din păcate nu se pot face multe (n.red. fiind protajată de lege), dar trebuie mare prudență și oamenii trebuie să fie atenți. Sunt perioade în anumiți ani, când populațiile sunt mai numeroase, dar ele se reglează de obicei pe cale naturală. Se pare că anul acesta populația este crescută. 

Dacă cineva este mușcat trebuie să se prezinte în regim de rugență la medic pentru a primi serul antiviperin. Este vorba despre o urgență maximă. Este una dintre urgențele maxime ale medicinei”, a explicat medicul veterinar Ioan Oleleu, din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Cluj. 

Comentarii Facebook