Aspazia Droniuc a coordonat asigurarea parcului auto RATUC. Rolul lui Apostu nu a fost lamurit


Una dintre acuzatiile care i se aduce primarului Sorin Apostu se refera la asigurarea parcului auto al Regiei Autonome de Transport Urban Calatori.

Din informatiile care exista pana in acest moment, suma de bani care a fost incasata de cabinetul de avocatura Monica Apostu, ca si consultanta de la firma Frarom SRL, condusa de Aspazia Droniuc, nu este de 47.000 de euro, ci 46.000 de lei.

Stiri de Cluj a descoperit faptul ca firma UNIQA Asigurari SA, condusa la Cluj de liderul PSD, Remus Lapusan, a incheiat la randul ei, un contract de consultanta cu firma lui Aspazia Droniuc. Cronologic, cele doua contracte s-au incheiat inainte ca RATUC sa incheie polita colectiva de asigurare a parcului de autobuze, troleibuze si tramvaie.

Prima data, spun surse apropiate anchetei, s-a derulat contractul dintre Uniqa Asigurari SA si firma Frarom SRL, reprezentata de Aspazia Droniuc. Suma din contract a fost de 86.000 de lei. Din acesti bani, Aspazia Droniuc a platit mai departe la cabinetul de avocatura Monica Apostu, suma de 46.300 de lei.

Care este fapta primarului?

Dupa schita care a fost intocmita de Stiri de Cluj cu ajutorul unor avocati clujeni, totul este foarte clar si limpede pana la un punct si anume: ce a trebuit sa faca primarul Apostu in schimbul banilor?

Aceeasi intrebare si-a pus-o si avocatul Gheorghita Mateut, imediat dupa iesirea din sala de judecata unde s-a discutat cererea procurorilor DNA de arestare a primarului Apostu. "Nici eu nu inteleg unde este fapta de coruptie. Ca sa comiti o fapta de coruptie trebuie sa iei bani ca sa faci sau sa nu faci ceva, sa intervii in vreun fel, pentru a vicia rezultatul, ori in acest dosar nu exista decat o singura proba si anume declaratia autodenunt al Aspaziei Cojocaru. Sunt curios cum va motiva judecatorul aceasta decizie de arestare", a spus Mateut.

Comentarii Facebook