Asociația pentru protejarea animalelor NUCA, dată afară de la Târgul de Crăciun Cluj, pentru că „nu se integrează”


Clujenii sunt revoltați și critică practicile organizatorilor Târgului de Crăciun din Cluj. Reacțiile vin după ce asociația clujeană pentru protejarea animalelor NUCA a anunțat că i s-a retras acordul de participare la Târg de către organizatori, pe motiv că „nu se integrează”.

Cu parere de rau, va anuntam ca ne-a fost retras acordul de a participa la Targul de Craciun, de catre organizator. Motivul este „feedback negativ si nu va integrati”. Nu e o palma, e o oala cu apa clocotită aruncata pe fata. Stim bine ca nici strazile pline de caini de odinioara nu s-ar fi integrat la Targul de Craciun, dar asta e istorie, nu-i asa? Iar istoria se uita. Ne doare ca munca noastra nu „se integrează” in astfel de evenimente. Ne-a durut si ca un om aparent deschis la minte ne-a vorbit asa cum a facut-o, explicandu-ne si ca decizia îi apartine.

Organizatorul nu a avut doua mese pentru echipa noastra, asa că am adus noi mesele. Dar nici ele nu s-au integrat. Nici materialele informative, nici cainele abandonat acum doua săptămâni pe marginea drumului din Cluj. Noi insine suntem neintegrati in lumea feerica a sarbatorilor. „Nu e datoria mea sa va integrez”, ni s-a spus. Doare si evidenta că banii sunt mai importanti decat spiritul sarbatorii unei comunitati din care facem si noi parte și pentru binele careia lucram. 

Va asigur, domnule organizator, ca viitorul frumos al copiilor si al comunitatii nu e direct proporțional cu profitul obtinut azi, ci va deveni direct proportional cu investitia dumneavoastra si a tuturor in educatie, intelegere si civilizare. Imaginile cu animale zdrobite pe carosabil, spanzurate, otravite, batute, abandonate nu vor putea fi scoase din amintirile copiilor oaspeti la targul dumneavoastra cu tot profitul Targului de Craciun, oricat ar fi el. Noi facem ca aceste imagini sa nu mai existe, vrem ca oamenii, animalele si natura sa ajungă la un echilibru de conviețuire si pentru asta muncim in fiecare zi.  

Nu e o rusine pentru noi ca nu am avut bani de investit in integrarea la Targul de Craciun al orasului Cluj-Napoca, nici in chiria spatiului. Fiindca toti banii nostri sunt investiti in bunastarea animalelor și a cetatenilor acestui oras, pe care ii ferim, de peste un deceniu, de consecintele faptelor celor mai putin intelepti dintre noi.

Va multumim pentru cele doua zile oferite cu generozitate. Am cunoscut sute de oameni minunati care vad mai departe decat dumneavoastra. Copii si adulti care s-au bucurat sa invete cum e bine sa comunice cu un caine, adolescenti si pensionari care au donat pentru activitatea noastra, oameni care ne-au multumit ca existam.

Va multumim, domnule Mihai Oprean, ca ne-ati permis, timp de doua zile, noua,  celor din subsolul nemobilat al comunitatii clujene, sa fim cunoscuti de oameni si sa ne bucuram alaturi de ei de adevaratul spirit al sarbatorilor. Au fost doua zile de neuitat si nu ne-a trecut prin minte nici o clipa ca am putea pata imaginea acestui eveniment. Dimpotriva. Nu ne cerem iertare.”, anunță Asociația pentru protejarea animalelor NUCA.

Ce spun organizatorii Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca despre situația creată

La câteva ore după izbucnirea scandalului în mediul online, organizatorii Târgului de Crăciun Cluj și-au „revăzut” poziția în legătură cu participarea Asociației NUCA la târg.

POZIȚIE legată de participarea Asociației pentru protejarea animalelor Asociatia pentru protejarea animalelor NUCA la Târgul de Crăciun Cluj

I-am primit cu drag în târg pe reprezentanții Asociației NUCA. Am găsit un loc vizibil, chiar în centrul târgului, unde să-și poată gândi activitatea, zona și activitățile.

Timp de două zile, sâmbătă și duminică, NUCA a participat la eveniment, iar aseară am avut o discuție cu doamna Mureșan, reprezentanta asociației, prin care o rugam să se gândească la o expunere mai potrivită pentru asociație în cadrul târgului. 

Mai exact, să găsim o soluție mai bună la masa, scaunele și afișele cu care s-au prezentat la târg, care să se integreze mai bine în conceptul târgului.

Singurul lucru pe care l-am semnalat e modul de expunere și i-am rugat pe reprezentanții asociației să se gândească la un concept care să se potrivească cu târgul. 

Nu am trimis pe nimeni acasă și sunt bineveniți și acum. Vrem doar să gândim zona și conceptul de amenajare în așa fel încât să se integreze în târg.

Ne pare rău că lucrurile au fost înțelese altfel decât i le-am transmis telefonic doamnei Mureșan și ne dorim ca toată lumea să se simtă bine, acceptată și primită la târg. 

Vrem să avem asociații, cauze, chiar ne bucură prezența lor la eveniment, e nevoie doar să găsim o variantă de prezentare care să se integreze în târg. Ne arătăm deschiderea să căutăm împreună soluții, dacă reprezentanții Asociației chiar doresc asta.”, se arată în răspunsul organizatorilor.

Comentarii Facebook