Asociatia Little People invata copiii din sectiile de onco-pediatrie din tara sa spuna: "Nu mi-e frica!?


Asociatia Little People implementeaza in premiera nationala un program destinat copiilor din sectiile de onco-pediatrie din Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi, pentru a-i familiariza cu procedurile medicale.

"Programul de interventie 'Nu mi-e frica!' a creat la nivel national o platforma de suport a pacientilor, care ofera posibilitatea copiilor sa se joace cu materiale sanitare, sa invete intr-un mod neintruziv despre procedurile medicale, sa ii familiarizeze cu spitalizarea, personalul medical si alte aspecte legate de boala. Jocurile cu tematica medicala ii ajuta pe copii sa-si exprime temerile si sa verbalizeze toate intrebarile care apar firesc in urma unui astfel de diagnostic. O tehnica deosebit de inovativa a acestui proiect este arta expresiva cu ajutorul materialelor sanitare, care imputerniceste copiii sa utilizeze materiale medicale de care le este teama, intr-un cadru informal, prin arta", a declarat Katie Rizvi, vice-presedintele Asociatiei Little People Romania.

Proiectul a fost sprijinit de Fundatia pentru Comunitate si MOL Romania prin Programul pentru Sanatatea Copiilor, care a oferit suport financiar in achizitionarea materialelor creative, instruirii celor 75 de studenti voluntari ai Asociatiei Little People si implementarii proiectului. Activitatile "Nu mi-e frica!" continua in fiecare zi cu multe surprize, devenind parte din Programul zilnic de suport al pacientilor pe care Asociatia Little People il desfasoara in tara.

De asemenea, Asociatia Little People, incepand cu luna octombrie a demarat Campania Contra Cancer cu scopul de a strange fonduri pentru copiii si adolescentii bolnavi de cancer, beneficiarii programelor zilnice de asistenta psiho-sociala si a programului "Nu mi-e frica!".

Campania Contra Cancer promoveaza numarul de SMS 858 prin care cetatenii din fiecare colt al Romaniei pot dona 2 euro pentru a sprijini cauza copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer. Personalitati ca Excelenta Sa Ambasadorul Marii Britanii, Loredana Groza au sustinut Campania Contra Cancer si numarul de SMS 858.

Numarul de SMS 858 este valabil pana pe data de 3 noiembrie 2011.

Comentarii Facebook