Arpad Paszkany afla in 26 aprilie sentinta in dosarul "Gazeta de Cluj"


Inalta Curte de Casatie si Judetie va da sentinta, in 26 aprilie, in dosarul in care Arpad Paszkany este judecat pentru ca a sustinut cu bani trustul de presa "Gazeta de Cluj", pentru a-i ataca adversarii, in special pe Iulian Dascalu.

Finantatorul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a fost prezent la infatisarea de joi de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde s-a judecat recursul formulat de procurorii DIICOT Cluj impotriva sentintei Curtii de Apel Cluj din 2011, care l-a gasit pe Paszkany nevinovat.

Arpad Paszkany a fost trimis in judecata in 30 iulie 2009, fiind acuzat ca in perioada 2004-2006 a sustinut financiar trustul de presa "Gazeta de Cluj", condus de Liviu Man. Procurorii sustin ca la cererea lui Paszkany mai multi oameni de afaceri au fost atacati in publicatiile trustului.

 

Paszkany a fost trimis in judecata in baza unei plangeri depuse de omul de afaceri Iulian Dascalu, care a afirmat ca a fost santajat prin intermediul trustului de presa Gazeta de Cluj pentru a-i ceda lui Paszkany un teren in valoare de 400 de mii de euro pentru suma de 10.000 de euro.

 

In urma proceselor, Paszkany a fost achitat de acuzatiile de santaj si sprijinire a unui grup ingractional de Tribunalul Cluj, Curtea de Apel Cluj.

 

Arpad Paszkany a fost achitat de Tribunalul Cluj in procesul in care este acuzat de santaj si sprijnirea trustului Gazeta de Cluj

Arpad Paszkany a fost achitat in dosarul "Gazeta 2" - VIDEO

 

Dupa achitarea lui Paszkany de catre Curtea de Apel Cluj, din 11 martie 2011, seful DIICOT Cluj, procurorul Mircea Hrudei, a acuzat dur, spunand ca in dosarul finantatorului CFR Cluj au existat presiuni de la inceput pana la sfarsit.

 

Seful DIICOT Cluj, Mircea Hrudei: In dosarul Paszkany au existat presiuni de la inceput pana la sfarsit

 

_______________________________________________________________________________________________________________________

UPDATE

 

"Este un caz regretabil in care mafia politico-administrativa si in mare masura si cea implicata in justitie actioneaza la comanda cuiva. Practic, acest dosar a fost o pedeapsa aplicata mie datorita faptului ca am refuzat timp de 6 sau 8 luni sa dau curs bunavointei cu ghilimelele corespunzatoare a fostului presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara. Cred ca este o chestiune foarte clara. Modul in care a ajuns dosarul la DIICOT este cel putin penibil, dar explicabil. Era singura institutie la indemana de atunci a persoanei respective prin intermediul fostului secretar general al Consiliului Judetean. Fiica sa era avocata lui Iulian Dascalu, iar nepoata sa era procuroarea care a instrumentat cazul", a declarat Paszkany pentru citynews.ro, la iesirea din sala de judecata.

Comentarii Facebook