Arhitectul șef al județului îi răspunde lui Boc, pe tema creșelor din comunele învecinate Clujului


Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, i-a replicat lui Emil Boc, care ceartă primăriile din Baciu, Apahida și Florești că nu fac creșe pe bandă rulantă.

În Baciu se realizează o gradinta de către administrația locala (e in faza de autorizare) și încă una (cu trei grupe) de către un privat (ce urmează sa ajungă tot publică).

Cu creșa discutia e mai complicata din cauza cheltuielilor de funcționare. Acestea nu se suporta de inspectoratele școlare ca în cazul grădinițelor, ci de primărie. La Floresti creșa consuma 7% din buget cu mențiunea ca bugetul comunei Floresti este de cca. 5 ori mai mare decât al comunei Baciu. Grădinița poate fi ușor utilizata și ca si creșă”, a spus Salanță.

De altfel, chiar primarul Emil Boc a spus că la o creșă trebuie să facă 40 de angajări, salariile fiind plătite din bugetul local, care este mult mai mare decât la Baciu sau Apahida.

Boc despre locurile la creșă: ”Comuna Baciu, fă o creșă, pentru Dumnezeu! Floreștiul are o singură creșă, Apahida la fel”

Ce bugete au comunele din jurul Clujului în 2021:

Baciu - buget 2021 - 7,2 milioane de lei

Apahida - buget 2021 - 50 milioane de lei

Florești - buget 2021 - 90,3 milioane de lei

Cluj-Napoca - buget 2021 - 433 milioane de euro

Comentarii Facebook