Arhiducesa Gabriela von Habsburg, nepoata ultimului împărat al Austriei, prezentă alături de studenții UAD la Casa Matei Corvin


Arhiducesa Gabriela von Habsburg a fost invitata specială în cadrul unui eveniment organizat de Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca,  astăzi, 5 aprilie 2023, la Casa Matei Corvin.

Arhiducesa este o figură recunoscută în lumea sculpturii. Aceasta realizează lucrări abstracte, și lucrează în principal cu oțel inoxidabil, dar practică și litografia tipărită pe piatră. 

Este nepoata lui Carol I, ultimul împărat al Austriei.

Ea nu este la prima vizită în România, aceasta a mai vizitat țara noastră în anii precedenți pentru alte două expoziții realizate în județul Sibiu. 

Studenții UAD Cluj-Napoca au avut ocazia să converseze cu Arhiducesa Gabriela von Habsburg astăzi la Casa Matei Corvin, într-o discuție despre activitatea sa artistică, pedagogică și diplomatică. 

conferinta.jpg

„Nu sunt un artist abstact. Compoziția este cea care mă inspiră pe mine. Creativitatea și inspirația mea vin în timp ce lucrez la lucrările mele” - a explicat renumita sculptoriță.

Lucrările Arhiducesei Gabriela von Habsburg pot fi văzute într-o expoziție unică, astăzi, 5 aprilie, la ora 18:00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca (Piața Unirii 30).

La expoziție se văd foarte bine umbrele create de lucrările ei, se compune o armonie între lumină și întuneric. Ea încurajează lumea să atingă sculpturile, să simte formele și materialul (oțelul).

Comentarii Facebook