Arde Centura Vâlcele - Apahida. Flăcările au ”mușcat” din drum - VIDEO și Galerie FOTO


Vegetația uscată de pe marginea Centurii Vâlcele - Apahida a fost aprinsă de persoane necunoscute.

Focul a fost extrem de violent, iar la un moment dat a ajuns chiar pe drum, șoferii fiind nevoiți să oprească.

Pompierii clujeni au intervenit în ultimele zile la zeci de incendii în toate părțile județului. Aceste incendii sunt puse de proprietarii pășunilor, care nu mai vor să piardă vremea cu cosirea.

Agenția pentru Protecția Mediului Cluj informează proprietarii și deţinătorii de terenuri că  arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului  şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, este STRICT INTERZISĂ.

Incendierea vegetației uscate poate conduce la pierderea materiei organice în sol, la poluarea atmosferei și a solului, la distrugerea păşunilor permanente, iar aceste incendii pot lua proporţii şi pot provoca atât pagube mediului înconjurător, cât şi culturilor agricole şi păşunilor din imediata vecinătate.

Conform O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului, completată și modificată, nerespectarea acestor prevederi legale se sancţionează cu amendă contravenţională în cuantum de 3.000-6.000 lei, pentru persoane fizice şi respectiv între 25.000-50.000 lei, pentru persoane juridice.

Comentarii Facebook