Arafat cumpara ambulante pentru Ministerul Sanatatii de la o firma din Cluj-Napoca


Ministerul Sanatatii, SMURD, SRI, SIE au achizitionat in perioada 2007 - 2011 circa 1000 de ambulante, majoritatea prin firma Deltamed SRL din Cluj-Napoca, firma detinuta de un apropiat al lui Raed Arafat.

Patronul firmei, Vasile Gogan, este prieten cu Raed Arafat si sponsor al SMURD. Legatura si faptul ca aceasta firma castiga toate licitatiile au generat unele comentarii, care pana acum au fost tinute la "secret", scrie evz.ro. Reclamatiile vizau modul in care ar fi fost intocmite Caietele de Sarcini la licitatiile castigate de Gogan.

 

Arafat, dupa demisie: In cativa ani se va dezvolta ireversibil un sistem de urgenta dezintegrat cu interese comerciale

 

Deltamed SRL a furnizat circa 150 de ambulante numai pentru SMURD, in ultimii patru ani, iar conform portalului e-licitatie.ro, forma a mai livrat ambulante, masini de pompieri si echipamente medicale pentru dotarea SMURD, dar si a altor unitati spitalicesti, de peste 160 de milioane de lei.

Acuzatia ar fi ca in comisiile de licitatii a participat si Raed Arafat, in ciuda relatiei apropiate pe care o avea cu Vasile Gogan.

Cele doua personaje vizate nu au comentat in niciun fel aceste informatii.

Raed Arafat si-a dat demisia marti, 10 ianuarie, in urma unui schimb dur de replici cu presedintele Traian Basescu, pe tema legii sanatatii. Medicul sustine ca aparitia jucatorilor privati pe piata serviciilor de urgenta ar duce la scoaterea din joc a SMURD si a Serviciului de Ambulanta.

 

Basescu il acuza pe Arafat ca dezinformeaza si creaza psihoza cu legea sanatatii VIDEO

 

Avem spitalele transferate la administratiile locale? Avem ambulante la spitalele private. Ne-ar deranja daca cumpara si ele si le pun la dispozitia spitalelor? Avem spitale private? Ne deranjeaza daca isi cumpara ambulante sau invers? Care e nemultumirea dvs? Am vazut afirmatii de genul "se duc banii la sectorul privat... Avem in program achizitia a 1.200 de ambulante. Daca m-ar supara daca statul ar lua 800 si 400 sa le ia privatul sau o primari? Acest proiect de lege este pentru discutat. Cea mai corecta abordare este sa se prezinte la ministru", a declarat Traian Basescu.

 

Raed Arafat a replicat cu o intrebare fara raspuns: "Ce se va intampla cand firmele private care vor transporta pacienti vor ramane fara bani, pentru ca nu au fost platite?".

Comentarii Facebook