Aproape 10 mii de credincioși s-au adunat la Mănăstirea Nicula din județul Cluj să se roage la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului


Aproape 10 mii de credincioși au venit chiar şi de la sute de kilometri depărtare, iar majoritatea au rămas peste noapte, la Mănăstirea Nicula din județul Cluj, de Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită la 15 august 2023.

Zece mii de oameni au înconjurat mănăstirea Nicula pe coate şi în genunchi, rugându-se la Maica Domnului, într-un demers care simbolizează smerenia și jertfa. Este un obicei păstrat cu sfințenie de credincioșii care se roagă, în general, pentru sănătate, rezolvarea problemelor și succes în viață.

„Pe lângă faptul ca pare greu, e un drum pe care simți că te trage cineva, îți dă puterea. Când eram mică, am avut o problemă de sănătate, o rană care nu mi-a trecut și am venit aici și am înconjurat o singură dată bisericuța. Și să știți că am avut vindecare! Îndemn pe toata lumea să creadă în Maica Domnului", spune o femeie care a venit la Nicula, pentru Antena 3 CNN.

Peste 100 de mii de credincioși ortodocși și greco-catolici sunt așteptați anul acesta la mănăstirea Nicula, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

„Aici este o icoană a Maicii Domnului care a plâns în 1699 timp de 26 de zile. Tot acest pelerinaj este atât de mare pentru că Maica Domnului i-a ajutat (pe oameni) în diferitele probleme le-au avut", spune preotul Pantelimon Mocan, pentru sursa citată. 

Comentarii Facebook