Apelul primarului din Florești pentru a preveni incendiile: Fără ”grătare în balcon”, instalații ambientale și electrice improvizate


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a lansat un apel la adresa locuitorilor să fie responsabili în modul de exploatare a spațiilor din blocurile de locuințe.

Prevenirea incidentelor nefericite ține în principal de seriozitatea noastră a tuturor.              

Presupuse ”grătare în balcon”, instalații ambientale și electrice improvizate sau surse de foc lăsate nesupravegheate pot produce tragedii care trebuie prevenite!!

Incendiile înregistrate în comuna Florești în ultimele luni au evidențiat o serie de zone cu imobile de locuințe, vulnerabile la capacitatea de reacție și intervenție a autorităților în cazul unor astfel de incidente, dar și situații de comportamente vecine cu inconștiența, care distrug vieți și produc pagube.

Independent de situațiile proiectelor construite până acum, în urma analizelor efectuate împreună cu reprezentanții Companiei de Apă Someș și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, am decis locațiile pentru instalarea a 25 de noi hidranți supraterani în comuna Florești, pe mai multe străzi, inclusiv în zonele afectate de incidentele regretabile din acest an, și am demarat procedurile necesare în acest sens”, a transmis primarul Bogdan Pivariu.

Incendiul de la blocul din Florești ar fi pornit de la un grătar electric lăsat nesupravegheat. ISU Cluj încă nu confirmă oficial

Comentarii Facebook