Apel de sprijin pentru câinii din Pata Rât! Se caută voluntari pentru o acțiune de sterilizat, vaccinat și înregistrat patrupezii din zonă


O acțiune demnă de sprijinul clujenilor va fi organizată la finalul lunii aprilie și începutul lunii mai. Un ONG clujean, care se ocupă cu programe de sterilizare a câinilor și a pisicilor este în căutare de voluntari pe teren, care să prindă câini, la Pata Rât, într-o campanie de sterilizare-vaccinare care va avea loc la finalul lunii aprilie și începutul lunii mai.

catel 2.png

Programul numit Linda Pata Rât a început în 2017, după un drum al ONG-iștilor la celebra groapă de gunoi. Aceștia au observat problema ridicată a ritmului de înmulțire în rândul patrupezilor. Pe lângă proiectele europene care au cheltuit enorm și au realizat puțin, zona este cunoscută și pentru faptul că este casa unor cetățeni de etnie rromă. Înmulțirea rapidă a câinilor nesterilizați din zonă este una din problemele majore cu care se confruntă cetățenii de etnie rromă care numesc Pata Rât „acasă”. Acțiunea de sterilizare propusă de acest ONG este cu scopul de îmbunătățire al nivelului de trai, atât pentru oameni, cât si pentru patrupezii din zona Pata Rât.

catel 3.png

Din acest motiv, echipa celor de la TAC.social este în căutare de voluntari pe teren, în perioada sfârșitului lunii aprilie (29,30) și începutul lunii mai (2,3), zile care vor pica sâmbătă, duminică, marți și miercuri. Anunțul publicat de ONG sună în felul următor:

„Avem nevoie de voluntari pe teren, care să prindă câini, la Pata Rât, în campania de sterilizare-vaccinare din: 29, 30 aprilie, 2, 3 mai (sâmbătă, duminică, marți, miercuri). Oferim echipament și un mic cadou: mănuși, tricou #TAC.social, sacoșă de pânză, alte mici surprize. Mâncare și apă în fiecare zi de participare și decontarea benzinei dacă veniți cu/ folosiți mașina personală.

Am reușit să organizăm și plătim tot ce ține de campanie, dar n-am avut destul succes cu voluntarii de teren. Detalii despre programul Linda Pata Rât, găsiți aici.

Dacă ne puteți ajuta, vă rugăm să vă înscrieți la acest link.

Mulțumim mult, inclusiv dacă duceți vorba sau dacă donați”

imagine text.jpg

Comentarii Facebook