Aparatură robotizată pentru recuperare medicală, la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj. Investiția se ridică la peste 10 milioane de lei


Peste 20 de aparate noi au ajuns la Spitalul Clinic de Recuperare. Este vorba despre 25 de aparate medicale pentru recuperare robotizată, menite să accelereze procesul de recuperare și să le ofere tratamente personalizate pacienților

Proiectul vizează dotarea Ambulatoriului instituţiei spitaliceşti cu 37 de aparaturi medicale şi sisteme robotizate de recuperare, inclusiv o cameră hiperbară.

Astfel, au fost recepționate primele 25 de aparaturi, pentru celelalte dotări procedura de achiziţie fiind în derulare, respectiv în curs de lansare.

Valoarea celor 25 de noi echipamente medicale şi aparaturi robotice, achiziţionate de forul administrativ judeţean prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, este de 10.010.800 lei, la care se adaugă T.V.A.

Printre dotările livrate şi puse în funcţiune în Ambulatoriul unităţii sanitare aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj se numără un ecograf 4D, un sistem robotizat pentru mers, un sistem robotizat pentru susţinerea pacienţilor în mers şi redobândirea echilibrului, un sistem pentru realitate virtuală şi tele-recuperarea deficienţelor neuromotorii şi muculoscheletale, un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului şi umărului, dar şi un aparat de terapie nanopulse şi un aparat de terapie shockwave focalizat. 


Comentarii Facebook