Apar ”insule de educație” în cartierul viitorului din Sopor. Ne întoarcem în comunism?


Primăria Cluj-Napoca visează la cartierul viitorului în Sopor, dar plătește mai prost ca și Nicolae Ceaușescu, în vremurile de tristă amintire. 

Pentru a face bulevarde, școli și alte investiții cu caracter public, Primăria Cluj-Napoca vrea să plătească în Sopor 11 euro pe metru pătrat, de cel puțin 5 ori mai puțin decât este prețul pieței. 

Regula este să nu ne dați nimic, numai să ne luați”, a afirmat un domn pe nume Marcel. ”Veniți să îmi arătați aici stație de metrou, aici că este un pom care crește. Ne dați 54 de lei și ne aruncați din teren”, a fost replica lui Shamil Najim, alt proprietar.

Un alt clujean a spus că a dat 75.000 de euro pe un teren, că și-a construit o casă neautorizată, și că acum ar urma să primească, în urma exproprierii, mai puțin de 7.000 de euro, scrie media9.ro.

La Comisia de Urbanism, arhitecții au propus realizarea a 6 ”unități de vecinătate”, la care vor fi arondați locuitorii cartierelor ca pe vremea lui Ceaușescu și vor asigura accesul la cel mult 400 de metri până la o școală sau grădiniță.

Lucrurile ar sta bine dacă ar fi școli bune, pentru că în caz contrar părinții vor face tot efortul posibil pentru a ajunge la școlile de renume din centru. Ideea pare a fi bună, dar fără un plan cu Inspectoratul Școlar va fi degeaba.

Comentarii Facebook