Anunțul Patriarhiei Române, pentru noaptea de Înviere de anul acesta: Credincioșii nu vor avea parte de restricții anti-COVID-19


E al doilea an în care delegaţia Patriarhiei Române nu va pleca după Lumina Sfântă la Ierusalim. Candela va fi adusă de reprezentantul românilor ortodocşi pe aeroportul din Otopeni. În Israel sunt anunţate măsuri sporite de securitate în continuare. La Bucureşti, însă, credincioşii au scăpat de toate restricţiile pentru noaptea de Înviere. Patriarhia Română se aşteaptă la câteva mii de credincioşi la slujbă.

Peste 3.000 de credincioși sunt așteptați în noaptea de Înviere pe Dealul Patriarhiei. Dacă anul trecut toată zona era marcata cu semne, scaune distanţate şi doar câteva sute de persoane puteau participa la slujbă, anul acesta bucuria Învierii va fi deplină. Focul Sfânt va ajunge în ţara noastră de la Ierusalim în jurul orei 18:00.

Protocolul Luminii Sfinte dinainte de pandemie nu a fost reluat

Delegaţia română nu va mai pleca de la Bucureşti după focul sfânt. Un avion fără călători va pleca din România către Israel, iar candela va fi adusă în ţara noastră de reprezentantul Aşezământului Ortodox la Ierusalim.

Arhimandritul Teofil Anastasoaie va veni cu Lumina de la Ierusalim, ea va fi adusă pe aeroportul Otopeni inițial, acolo va fi întampinat de o delegaţie a Patriarhiei Române. Ne bucurăm că putem să ne aprindem lumânările din flacăra aceea care coboară în mod minunat și aprinde la Ierusalim această Lumina a Învierii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu.


Comentarii Facebook