ANM: COD PORTOCALIU la Cluj prelungit de meteorologi - UPDATE

 

UPDATE

 

Codul Galben a fost actualizat de meteorologi, fiind valabil din 2 decembrie, ora 18.00 până în 3 decembrie, ora 02.00.

 

În intervalul menţionat, vântul va prezenta intensificări temporare în zonele de munte, precum şi în Moldova, Dobrogea şi în nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală ce vor depăşi 55...65 km/h şi pe arii restrânse 70...75 km/h. Pe crestele înalte ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, rafalele vor mai atinge 90 km/h, spulberând puternic zăpada şi reducând semnificativ vizibilitatea.

 

Local la munte şi în Moldova şi pe arii restrânse în Transilvania vor mai fi ninsori, în general slabe cantitativ.

 

Notă: În a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie)şi pe parcursul zilei de sâmbătă, 3 decembrie, vântul va diminua semnificativ în intensitate, dar va mai avea unele intensificări în zona montană, mai ales pe crestele înalte, spulberând temporar zăpada.

 

Vremea va fi în răcire, temperaturile nocturne urmând a se situa sub pragul de îngheţ în toată ţara şi îndeosebi în Transilvania şi Maramureş va fi ger”.

 

 

------------------------
Meteorologii de la ANM au emis un nou avertisment de tip cod portocaliu de ninsori și viscol pentru județul Cluj.

Avertismentul este valabil până la ora 20.00 și vizează zona de multe a județului.

La peste 1700 m altitudine se vor semnala intensificari ale vântului care la rafală vor depasi 90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand reducerea vizibilităţii sub 50 m.

De asemenea, tot județul este sub avertisment de tip cod galben de ninsori abundente și intensificări ale vântului. Avertismentul este valabil până sâmbătă, 3 decembrie, la ora 02.00.


Comentarii Facebook