Duminica 25 Septembrie

ANM: Cod Galben de ploi torențiale, grindină și vijelii la Cluj și alte 24 de județe din țară. Vezi până când este valabil


Clujul se află sub Cod Galben de vreme severă, duminică, 10 iulie. Meteorologii au anunțat grindină, ploi torențiale și vijelii, printre fenomenele prognozate.

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, duminică, 10 iulie, o nouă avertizare de ploi torențiale, grindină și vijelii. Alerta de vereme severă, care intră în vigoare la ora 13:00, este valabilă până la noapte, vizează 25 de județe. 

Începând cu ora 13:00, 25 de județe, între care și județul Cluj, vor fi sub avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Alerta expiră în această noapte, la ora 23:00. 

cod galben 10 iulie.jpg

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local, mai ales la deal, în Muntenia, Moldova și Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în sudul și sud-estul teritoriului, arată meteorologii.


Comentarii Facebook