Angajatul unei bănci din Cluj a furat din conturile clienților timp de zece ani, sute de mii de lei


Angajatul unei bănci din Cluj este cercetat pentru furtul a sute de mii de lei din conturile unor persoane. Anchetatorii nu au precizat care este banca.

La nivelul Poliției municipiului Gherla se desfășoară activități de cercetare penală într-un dosar ce vizează infracțiunile de fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și înșelăciune, toate în formă continuată, în cadrul căruia o femeie de 47 de ani a fost reținută, pentru 24 de ore, de polițiștii Biroului de Investigații Criminale.

Din activitățile investigativ-operative efectuate a reieșit că, în perioada iunie 2012- ianuarie 2022, în calitate de angajat al unei societăți având domeniul financiar-bancar, în diferite intervale de timp, aceasta ar fi desfășurat anumite operațiuni fără a avea acordul persoanelor în cauză, printre care deschiderea și lichidarea unor conturi bancare, modificarea credențialelor acestora, falsificarea unor documente cu scopul de a produce efecte juridice, accesarea unor conturi în mod repetat, efectuând, fără drept, operațiuni financiare. 

Prejudiciul stabilit până în prezent, în dauna a 16 persoane vătămate, este de peste 560.000 de lei și aproximativ 44.000 de euro, acesta fiind recuperat parțial.

Astfel, în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 27 aprilie a.c. pe numele acesteia a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale, iar activitățile s-au realizat cu sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj.

Comentarii Facebook