Angajatii de la Casa de Asigurari Cluj isi vor cere in instanta sporurile de complexitate si pentru conditii vatamatoare

 

Sindicalistii din cadrul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Cluj vor da in judecata Casa Nationala, daca nu isi vor primi drepturile salariale restante din anul 2009.

Sindicalistii clujeni sustin ca anul trecut, din luna februarie, nu li s-au mai platit salariile de merit, sporurile de complexitate si sporul pentru conditii vatamatoare. Sindicalistii sustin ca restantele pe care Casa Nationala le are fata de cei aproape o suta de angajati de la CJAS Cluj se ridica la 55.000 de lei, suma care reprezinta salariile de merit aferente anului trecut, 64.000 de lei sporul de complexitate pentru auditori si 186.000 de lei, bani care trebuia platiti ca spor pentru conditii vatamatoare.

Nu este corect ca in contextul aceleiasi situatii economico-financiare unii colegi din cadrul CNAS si structurile subordonate CNAS (n.r Case de Asigurari de Sanatate din alte judete) sa beneficieze de drepturile invocate mai sus si noi nu am mai beneficiat datorita lipsei prevederilor bugetare”, se arata in memorial adresat de sindicalisti deputatului clujean Mircea Giurgiu. Acesta a depus saptamana trecuta o interpelare in Parlament pe acesta tema si asteapta raspunsul Ministerului Sanatatii.

In cazul in acre nu vom gasi rezolvare pentru aceasta problema, va dati seama ca ne vom cere dreptul in instanta”, a declarat, pentru Stiri de Cluj.ro, Luminita Vlasin Culda, liderul sindical din CJAS Cluj.

Salariatii Casei de Asigurari Cluj cer ca sumele restante sa fie incluse in bugetul pe acest an al institutiei ca sa poate fi platite.

Comentarii Facebook