Angajatii aeroporturilor din Romania, invatati sa se poarte cu pasagerii ca in UE!


Un proiect european, in valoare de 6 milioane de lei, de instruire a angajatilor care lucreaza in Aeroporturile din Romania a fost prezentat joi, 24 februarie, la Cluj Napoca.

In proiect vor fi inclusi o treime din angajatii aeroporturilor din Romania, care vor fi instruiti pentru a spori adaptabilitatea angajatilor la cresterea numarului de calatori, de imbunatatire a serviciilor oferite, dar si pentru a creste siguranta acestor servicii.

Presedintele Asociatiei Aeroporturilor din Romania (AAR), David Ciceo, care este si directorul Aeroportului International Cluj-Napoca, a declarat ca "o treime din angajatii aeroporturilor din Romania, 600 de persoane, din care jumatate sunt femei, vor fi inclusi intr-un proiect de formare profesionala in transportul aerian, securitatea in munca si protectia mediului, castigat de AAR. Proiectul, finantat prin Fondul Social European cu aproape 6 milioane de lei, se va derula pe o perioada de doi ani. Este un proiect extrem de important pentru aviatia civila din Romania".
   
Traficul de pasageri a crescut, in 2010, la nivel national la peste 10 milioane de pasageri si pana in 2015 se va ajunge la 16,2 milioane de pasageri, cu o crestere anuala de 10%.

Angajatii care vor fi inclusi in acest proiect vor fi alesi pe criterii geografice, iar la final vor primi un certificat de absolvire care este recunoscut in starele membre UE.

Comentarii Facebook