Miercuri 24 Aprilie

Angajata a UDMR, impinsa cu capul intr-o cladire de doi cetateni romani, in Piata Unirii

 

O angajata a UDMR a fost agresata in cursul zilei de duminica, 10 iunie, in jurul orei 15:00, in Piata Unirii din Cluj-Napoca.

 

"O colaboratoare al UDMR-Organizatia judeteana a fost bruscata cu brutalitate de catre doi barbati in centrul Municipiului Cluj-Napoca.

Azi, cu putin inainte de orele 16.00 colaboratoarea UDMR Cluj a fost bruscata de catre 2 barbati pentru simplul fapt ca vorbea in limba maghiara la telefon. Acest eveniment intolerabil s-a produs in centrul Municipiului Cluj-Napoca, un oras care spera sa obtina titulatura de capitala culturala. Se pare ca ultranationalismul epocii Funar, specific anilor 90 a reinviat, de data asta prin fapta celor doi barbati care au indraznit sa atace o femeie tanara, aflata singura pe strada pentru simplul motiv ca a folosit limba materna intr-o convorbire personala purtata pe telefonul mobil.

Organizatia Judeteana al UDMR este revoltata de cele intamplate, nu poate accepta ca cetatenii acestei tari sa fie victimele urii unor persoane pentru faptul ca sunt de alta nationalitate. Totodata, isi exprima speranta ca aceasta actiune ramane una izolata si nu este rezultatul campaniei electorale conduse de competitorii sai electorali.

Este convinsa de faptul ca organele de cerectare penala vor face tot posibilul sa gaseasca faptuitorii si indeamna colega sa se foloseasca de toate caile legale pentru tragerea la raspundere a celor doi barbati.", se arata in comunicatul de presa remis de UDMR Cluj.

 

Incidentul a fost confirmat de Politie.

 

"Femeia a sunat la Politie. Acestia s-au deplasat cei de la Sectia 2. Tanara a fost agresata de doi barbati care au impins-o cu capul intr-o cladire. Tanara in varsta de 23 de ani, nu are rani grave, ci este ranita usor.", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ, Anca Purdea.

 

Comentarii Facebook