Andreea Marin a lansat la Cluj un card pentru sprijinirea mamelor! - Galerie FOTO

Andreea Marin a lansat la Cluj Napoca un card prin care se strang fonduri pentru modernizarea maternitatii Ginecologie 1.

Fosta realizatoare TV a venit la Cluj in calitate de ambasador UNICEF, iar prin cardul Unicredit Tiriac Bank 1% din valoarea fiecarei tranzactii realizate la comercianti va fi donat pentru crearea saloanelor mama-copil in maternitatile din Romania.

"Acest gest este extraordinar pentru mame. Speram sa se inregistreze o scadere a abandonului in maternitate pentru ca mamele vor intra mult mai rapid in contact cu micutii lor. Legatura care se formeaza in primele zile de alaptare intre mama si copil este una extraordinara", a declarat Andreea Marin.
 

"UNICEF si Unicredit Tiriac Bank au lansat la Cluj-Napoca, primul card de afinitate UNICEF din Romania, banca urmand sa doneze, din veniturile sale, 1 la suta din valoarea fiecarei tranzactii realizate la comercianti pentru crearea de saloane mama-copil in maternitatile din Romania, printre care si cea din Cluj. Maternitatea din Cluj, de la Clinica Ginecologie nr. 1, este printre primele din tara sustinute in colaborarea cu Unicredit Tiriac Bank, fondurile stranse urmand sa fie folosite la extinderea retelei de 'spital prieten al copilului'. Copiii nascuti in maternitatea clujeana vor avea cel mai bun start in viata, vor fi mai sanatosi, mai inteligenti si mai echilibrati emotional. Obiectivul UNICEF este ca, pe termen lung, toate maternitatile din Romania sa adopte practici prietene ale copilului", a spus Edmond McLoughney, reprezentant UNICEF Romania.

Saloanele de la sectia de neonatologie de la Clinica Ginecologie I vor fi dotate si mobilate, iar personalul medical va fi instruit pentru a le invata pe mame cum sa alapteze si sa isi ingrijeasca bebelusii.

Seful Sectiei Neonatologie din cadrul Clinicii Ginecologie 1, conf. Gabriela Zaharia, a declarat ca prin acest ajutor clinica va primi pana la sfarsitul anului statutul de "spital prieten al copilului", unde alaptarea bebelusilor se va face numai la san.

Comentarii Facebook