Anchetă internă la IPJ Cluj după ce o dispeceră și-a bătut joc de o mamă a cărui fiu a fost agresat: „Legea nu este cum vreți dumneavoastră”


IPJ Cluj a venit cu o reacție după ce presa a relatat cazul revoltător al unei mame din comuna Suceagu, a cărui fiu a fost bătut de doi adolescenți, iar în momentul în care a anunțat cazul la 112, aceasta a fost tratată cu indiferență de dispecera IPJ Cluj. 

Sărbătorile au fost departe de a fi feerice pentru o familie din Cluj, care a trecut prin momente greu de imaginat, chiar în a treia zi de Crăciun. O clujeancă reclamă că fiul ei de 10 ani a fost bătut de alți doi minori în localitatea Suceagu, iar când a anunțat incidentul la 112 a primit un răspuns halucinant. Reclamanta susține că dispecera de la IPJ Cluj nu a transmis informația mai departe unui echipaj de poliție care să poată interveni să îi identifice pe agresori. Ba chiar mai mult aceasta a anunțat-o pe femeie că „legea nu este cum vreți dumneavoastră”. 

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la evenimentul din data de 27 decembrie a.c., semnalat în localitatea Suceagu, județul Cluj, transmitem următoarele precizări:

La data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 14.15, a fost semnalat, prin apel 112, faptul că, în localitatea Suceagu, doi minori ar fi fost angrenați într-o stare conflictuală spontană și ar fi fost agresați de alți doi minori, în timp ce se aflau pe o stradă din localitate.

Persoană care a semnalat evenimentul a precizat că cei care i-ar fi agresat pe aceștia ar fi plecat de la locul faptei.

În baza sesizării telefonice, operatorii 112 au transmis informațiile dispeceratului din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca pentru soluționare, iar, conform procedurii, informațiile au fost transmise patrulei din teren, cu scopul deplasării la locul sesizat și aplicării măsurilor legale.

La momentul primirii sesizării evenimentului, echipajul de poliție se afla la o altă sesizare, respectiv un caz de violență domestică, unde s-a emis un ordin de protecție provizoriu, astfel că intervenția la cazul semnalat de persoana în cauză s-a făcut ulterior finalizării cazului de agresiune domestică.

Cu privire la situația expusă de apelantă, menționăm că patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baciu s-a deplasat la cazul relatat, iar cei doi minori identificați ca fiind cei implicați în starea conflictuală au fost depistați, în cauză întocmindu-se un dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Totodată, reprezentantul minorului a fost informat despre dreptul de a formula o plângere penală în legătură cu aspectele sesizate”, reacționează IPJ Cluj.

Clujeanca precizează că victima era însoțită de un prieten care a scăpat nevătămat pentru că agresorii au crezut că este fată, iar copilul agresat are nasul și buza sparte, după ce a fost lovit cu piciorul și pumnul în față.

„Cei doi băieți, al meu și un prieten de-al lui, au mers până la magazinul din sat, care este la mai puțin de un kilometru de casa noastră. Când au ieșit din magazin, alți doi minori de etnie rromă, din comunitatea care locuiește în sat, l-a împins pe prietenul fiului meu. Fiul meu i-a spus <<hai să îi ignorăm>> și au plecat. Doar că cei doi minori de etnie i-au urmărit și imediat ce au ieșit de pe strada principală, l-au lovit cu piciorul pe prietenul fiului meu, iar acesta a căzut la pământ. Apoi, unul dintre ei l-a ridicat și l-a ținut, iar celălalt l-a lovit cu pumnul în față. Pe fiul meu nu l-au lovit pentru că au crezut că este fată. Copiii au venit acasă plângând, iar băiatul bătut era plin de sânge pe față”, a povestit pentru ȘtiriMed, A. G., mama băiatului agresat. 

Vezi pe larg detaliile acestui caz aici: Noaptea minții! Dispeceră IPJ Cluj către o mamă a cărui fiu a fost agresat de alți minori, în plină stradă: „Legea nu este cum vreți dumneavoastră”

Comentarii Facebook