Amenzi usturătoare la VIVO Cluj după razia inspectorilor ANPC: S-au găsit urme de rozătoare în unele produse, cinci restaurante închise temporar!


A plouat cu amenzi la VIVO mall după ce inspectorii OPC Cluj au descins în zona  food-court! Cinci restaurante au rămas cu activitatea suspendată, iar echipa de control a aplicat 25 de amenzi contravenţionale, în cuantum de 335.000 lei. 

Pe data de 04.01.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj a derulat o serie de acțiuni de control la 21 de operatori economici care își desfășoară activitatea în zona de food-cort din incinta mall-ului Vivo, din Cluj Napoca.

Verificările s-au efectuat ca urmare a unei reclamații referitoare la neinformarea consumatorilor cu privire la substanțele posibil alergene, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. 

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

  • 25 amenzi contravenţionale, în cuantum de 335.000 lei  
  • 16 avertismente
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 15.000 de lei
  • ținând cont de deficiențele constatate, doi  operatori economici au decis oprirea voluntară a activității, până la remedierea abaterilor
  • oprirea temporară a prestării serviciilor în cazul a 3 operatori economici până la remedierea deficiențelor, respectiv: La Casa Ristorante Pizzeria Pane Dolce SRL, JFK Burger RD SRL, Lunch Box SRL.

Principalele nereguli au fost:

  • identificarea unei importante cantități de excremente de rozătoare, în spațiul de depozitare al făinii
  • folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine 
  • comercializarea unor produse cu data limită de consum/data durabilității minimale depășită
  • depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare și apelor minerale
  • comercializarea unor produse cu ambalaje deteriorate
  • folosirea unor vitrine frigorifice destinate băuturilor pentru depozitarea produselor alimentare
  • lipsă menționării alergenilor, a declarației nutriționale la toate preparatele expuse spre comercializare
  • comercializarea unor produse cu modificări organoleptice
  • afișarea unei liste incomplete a ingredientelor 
  • folosirea unor materii prime cu arsuri de congelare în exces
  • schimbarea stării termice a materiilor prime și semipreparate
  • nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor.

Comentarii Facebook