Amenzi pentru "rechinii" care transporta persoane din Cluj-Napoca in diverse puncte ale judetului


Politistii locali au amendat miercuri, 23 mai, mai multi soferi care fac transport de persoane in judet fara a avea autorizatie.

S-a actionat in cartierul Manastur, la iesirea spre Oradea si intrarea in municipiul Cluj-Napoca, in cartierul Marasti - zona IRA - iesirea spre Baia Mare, precum si in zona Pietei Garii - iesirea spre Zalau.

In urma actiunii au fost depistate 7 persoane care efectuau activitate de transport neautorizat de persoane pe rutele: Cluj-Napoca - Floresti - Gilau si retur, Cluj-Napoca - Apahida - Gherla - Dej si Cluj-Napoca - Zalau. Acestora le-au fost intocmite procese-verbale de constatare a contraventiilor, in conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 90/2012, iar valoarea amenzilor aplicate a fost de 8.000 lei.

Pentru efectuarea activitatii de transport public persoane in municipiul Cluj-Napoca, de catre persoane neautorizate in conditiile legii, amenda este cuprinsa intre 1.000 si 2.500 lei, in conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 90/2012, iar pentru utilizarea altor statii in afara celor stabilite special in vederea imbarcarii/debarcarii calatorilor, amenda este cuprinsa intre 500 si 1.000 lei, conform prevederilor aceluiasi act normativ.

Comentarii Facebook