Amenzi DURE pentru clujenii care își aruncă unde îi taie capul deșeurile din construcții sau mobilierul vechi

 

Zeci de clujeni care aruncau mobilier, deșeuri din construcții și resturi menajere în spații nepotrivite au fost amendați în 2015 de Poliția Locală Cluj-Napoca.

 

Cu toate acestea, numărul acestor cazuri este de câteva zeci de ori mai mare, pentru că oamenii nu vor să plătească o mică taxă pentru a scăpa de deșeuri în mod legal.

 

În acest an au fost surprinse în flagrant 82 de persoane care aruncau obiecte de mobilier, deșeuri de la lucrările de construcții, îmbrăcăminte, resturi menajere, etc, fiind aplicate sancțiuni contravenționale de 123.000 de lei, conform OUG 195/2005 republicată, și HCL 191.2009”, precizează directorul executiv al Poliției Locale Cluj-Napoca, Vasile Banga.

 

După amendare, cei găsiți în neregulă au fost puși să curețe locul unde și-au aruncat deșeurile. 

 

Poliția locală a amendat și 97 de constructori care nu au luat măsurile care se impun pentru curățarea autovehiculelor la ieșirea de pe șantiere, pentru lipsa contractului pentru spălarea carosabilului și neasigurarea măsurilor de protecție pentru prevenirea unor accidente sau poluarea aerului (plasă de protecție, stropire cu jet de apă, tunel pe trotuar).

Comentarii Facebook