Duminica 28 Aprilie

Amenzi DURE la centrele de bătrâni din Cluj. S-au verificat numai 12 din cele 87


Prefectura Cluj a declanșat un control de amploare la cele 87 de azile de bătrâji din județul Cluj, după scandalul azilului groazei din Ilfov.

La nivelul județului Cluj au fost demarate controale în echipe mixte ( ISU, IPJ, ITM, DSP, DSVSA, AJPIS, Protecția Consumatorului) începând de ie ri, conform unei planificări pe zone realizată împreună cu AJPIS. 

În județ sunt 87 de centre rezidențiale, publice și private, vârstnici, adulți cu dizabilități și copii. 

Au fost constituite 3 echipe care intervin concomitent, dat fiind numărul mare al acestor furnizori de servicii sociale, fiecare instituție realizând controlul în baza legislației și a procedurilor proprii. 

În prima zi au fost verificate 12 centre. Au fost constatate o serie de nereguli și au fost aplicate avertismente și sancțiuni pentru: produse expirate, lipsa unor proceduri sau documente, lipsa personalului de specialitate, absența verificării și întreținerii periodice a  instalației electrice, a documentelor specifice pe linia apărării împotriva incendiilor, lipsa analizei de risc la securitatea fizica, nestabilirea modelelor de meniu de alimentație zilnică în baza recomandărilor medicului nutriționist sau a asistentului dietetician, conform standardului minim de calitate, precum lipsuri în gestionarea corespunzătoare a deșeurilor periculoase. 

Au fost aplicate 36 de amenzi în valoare de 327.500 de lei, dar și 106 avertismente. Niciun azil nu a fost închis.

Numele unităților cu probleme nu au fost făcute public.

Comentarii Facebook