Amenzi de peste 10.000 de lei și material lemnos confiscat de polițiștii clujeni la sfârșitul săptămânii


Polițiștii clujeni au emis sancțiuni contravenționale de peste 10.000 de lei pentru tăiere ilegală de arbori și transport ilegal de material lemnos și au confiscat lemne în valoare de peste 2.300 de lei în acest sfârșit de săptămână.

În 20.09.2013, cu ocazia acţiunii organizate pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunală Mărgău şi un lucrător din cadrul Ocolului Silvic Mărgău au depistat în flagrant în localitatea Mărgău pe B. GHEORGHE de 46 ani, din localitatea Mărgău, în timp ce transporta cu un autovehicul cantitatea de 3,1 mc lemn rotund răşinoase, specia molid, fără să posede acte legale de provenienţă”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art.19 al.1 lit. b din Legea nr. 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 600 lei a fost ridicat în vederea confiscării.

Tot în 20 septembrie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunală Tureni și Postului de Poliție Comunală Petreștii de Jos i-au oprit pentru control, pe raza localităţii Comșești, pe P. OVIDIU de 35 ani, M. IOAN de 22 ani, P. ADRIAN de 19 ani, I. PAUL de 33 ani şi doi minori, toţi din comuna Tureni, care transportau cu șase atelaje trase de cai cantitatea totală de 6 mc material lemnos, esenţă gorun, fără a avea acte de provenienţă.

Bărbaţii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 10.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 600 lei pe care aceștia îl transportau a fost confiscat.

În data de 21.09.2013, cu ocazia acţiunii organizate pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti l-au depistat pe H. LIVIU de 39 ani, din sat Someşu Rece, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,5 mc lemn de foc de esenţă fag, fără a deţine documente de însoţire a mărfii”, mai transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de aproximativ 350 lei a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Cluj.

Și F. VALER-CALIN de 30 ani, din comuna Negreni, a fost prins în flagrant de polițiști, sâmbătă, 21 septembrie, în timp ce tăia de pe picior un număr de doi arbori, specia molid.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tăiere ilegală de arbori”, materialul lemnos în valoare de aproximativ 800 lei, fiind predat în custodie pădurarului titular de canton.

Comentarii Facebook