Miercuri 24 Aprilie

Amenzi de aproape 20.000 de lei la Cluj la firme care se ocupă cu prelucrarea lemnului



Polițiștii clujeni, alături de angajați din cadrul ITRSV Cluj au efectuat o serie de controale pentru a identifica infracțiunile silvice.

S-a acționat pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite săvârșite în domeniul silvic referitoare la depozitarea, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, de către persoane fizice și juridice care au sediul în comuna Gilău și puncte de lucru în municipiul Cluj-Napoca”, informează IPJ Cluj.

Astfel, au fost controlate trei societăți comerciale și o persoană fizică care dețin puncte de lucru pe raza municipiului Cluj-Napoca și care desfășoară activități cu material lemnos (depozitare, transport și comercializare).

Polițiștii au constatat trei contravenții silvice cu privire la nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind nevoiți să aplice amenzi în valoare totală de 18.000 lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat cantitatea de 7,79 m3 cherestea rășinoase și 5,191 m3 lemn de foc esență fag, în valoare de peste 4.700 lei.

Comentarii Facebook