Amenzi de 100.000 de lei la dezastrul de pe strada Victor Papilian. Autoritățile se întrec în controale


Autoritățile se întrec în controale pe strada Victor Papilian, din cartierul Europa, unde un constructor a făcut săpături și toată zona o ia la vale, cu tot cu case.

Vineri, 27 august, autoritățile județene au fost în control, după ce anterior și primarul Emil Boc a fost. 

Luni am convocat CJSU pentru mâine, cu scopul de a discuta pe marginea problemei. Atât comitetul local, cât și comitetul județean acționează în limita competențelor conferite de lege. Ca urmare a hotărârii comitetului local s-a sesizat instanța judecătorească printr-o solicitare de emitere a unei ordonanțe președințiale în vederea efectuării unei expertize în zonă, solicitându-se, de asemenea, astuparea golului din șantier în regim de urgență. Instanța ar trebui să se pronunțe azi, mâine, fiind o procedură urgentă.

La nivelul comitetului județean, Inspectoratul de Stat în Construcții Cluj a aplicat mai multe amenzi în valoare totală de aproximativ 100.000 Ron și a depus două plângeri penale: una pentru nerespectarea dispozițiilor de suspendare a lucrărilor și alta pentru prejudiciile grave aduse proprietăților alăturate, prejudicii prin care s-a pus în pericol integritatea persoanelor. În continuare efectuăm o acțiune de suport prin serviciile publice deconcentrate aflate în subordinea Prefectului și vom putea adopta alte soluții în funcție de forma hotărârii care urmează a fi pronunțată”, a precizat prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

Comentarii Facebook