Joi 4 Iunie

Amendă de 10.000 de lei pentru un clujean care și-a turnat plăci de beton pe albia râului FOTO


Inspectorii ABA Someș-Tisa au constatat, ca urmare a unei sesizări, că un cetățean din localitatea Florești, județul Cluj a realizat lucrări ilegale în albia minoră a Văii Boșorului.

"La data controlului, lucrările erau în derulare. Acestea constau în turnarea a două plăci de beton, poziționate la cota talvegului, pe ambele maluri ale cursului de apă, fără a deține act de reglementare în domeniul apelor”, informează ABA Someș-Tisa. 

Inspectorii ABA Someș-Tisa au dispus sistarea imediată a lucrărilor și l-au sancționat pe cetățean cu amendă contravențională, în valoare de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

Conform inspectorilor, orice lucrare pe ape sau care are legătură cu apele se poate executa numai dacă titularul deține acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate la cerere de către instituția noastră. Documentațiile care însoțesc cererile și stau la baza emiterii acestor acte de reglementare se pot transmite prin e-mail, la adresa avize@dast.rowater.ro și prin poștă, la adresa: strada Vânătorului nr.17, cod poștal 400213, Cluj-Napoca, județul Cluj.

Lansăm un apel cetățenilor să ia atitudine și să sesizeze orice situații, care reprezintă factori de risc pentru calitatea apelor. Doar printr-o strânsă colaborare, putem identifica situațiile în care se produc încălcări ale legislației în vigoare”, se mai arată în comunicatul ABA Someș-Tisa.

4d1152a689a573dd7019c5b2823c1a91.jpeg

Comentarii Facebook