Amănunte șocante de la scandalul din Florești! Tânărul arestat a ieșit aproape dezbrăcat la ușă și a lovit un polițist în față


Polițiștii clujeni au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o adresă de pe raza comunei Florești, unde o ”gașcă veselă” dădea petrecere și făcea scandal în toiul nopții.

În urma intervenției, un tânăr de 24 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, apoi fiind emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele său, pentru ultraj, acesta lovind un polițist.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca susține că: ”la data de 25.10.2020 procurori din cadrul Pachetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspectul H.M.A. pentru comiterea infracţiunii de ultraj, …, constând în aceea că, în dimineaţa zilei de 25.10.2020, l-a lovit cu pumnul în faţă pe poliţistul T.T., din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi care urmărea să ia măsurile necesare încetării tulburării liniştii publice de către inculpat şi alte persoane, într-un apartament situat în localitatea Floreşti”, coform Foaia Transilvana.

Mai exact, din cercetările efectuate până în prezent în cauză a rezultat că, în seara zilei de 24.10.2020, inculpatul ar fi fost, împreună cu mai multe persoane, pe o terasă din municipiul Cluj – Napoca, unde ar fi consumat băuturi alcoolice, până în jurul orei 24.

La această oră, mai spun procurorii, inculpatul şi prietenii săi s-ar fi retras în apartamentul unui martor, unde au continuat să consume băuturi alcoolice şi să asculte muzică la un volum ridicat. ”Întrucât la apartament şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie, care le-a atras atenţia să dea volumul muzicii mai încet, inculpatul şi prietenii săi au plecat din acel loc în alt apartamentul, situat în localitatea Floreşti, unde inculpatul locuieşte în chirie. Întrucât şi în acest loc inculpatul şi celelalte persoane făceau gălăgie şi ascultau muzica la un volum ridicat, în jurul orei 04:10, un echipaj de poliţie s-a deplasat la uşa apartamentului”.

În cadrul stării de fapt, procurorii mai susțin că ”după ce poliţiştii au bătut la uşă, din interior au ieşit inculpatul şi un prieten al acestuia, îmbrăcaţi sumar şi având o atitudine agitată și necooperantă, refuzând să se conformeze solicitărilor organelor de poliţie. În aceste condiţii, s-a solicitat sprijinul unui alt echipaj, fapt pentru care la apartament s-a deplasat şi persoana vătămată împreună cu colegul de echipaj, însoţiţi de un jandarm din cadrul G.M.J. Cluj – Napoca. Într-un final, poliţiştii le-au cerut celor doi tineri să dea muzica mai încet, după care au plecat din faţa apartamentului, cu intenţia de a părăsi zona”.

După ce polițiștii au vrut să plece, din stradă au auzit că scandalagiul nu a redus volumul la muzică, ba mai mult a început să zbiere și mai tare, fapt pentru care s-a luat decizia de a reveni la apartament.

După deschiderea uşii, între inculpat şi poliţişti s-a purtat un dialog timp de aproximativ un minut, polițiștii solicitându-le celor doi tineri să îi însoțească la secția de poliție. Inculpatul și prietenul acestuia au refuzat să îi însoțească pe polițiști la secție, iar în acel moment, persoana vătămată l-a prins pe inculpat de un braț, acesta din urmă aflându-se în cadrul ușii, cu un picior pe holul imobilului și cu altul în interior. Inculpatul s-a smucit, trăgându-l pe polițist în interiorul apartamentului, după care i-ar fi aplicat acestuia o lovitură de pumn la nivelul feței. Văzând că colegul lor este agresat, ceilalți lucrători de poliție și jandarmerie au intrat în apartament și l-au imobilizat la podea pe inculpat, după care l-au încătușat, inculpatul fiind în continuare necooperant”.

După încătuşarea luilui H.M.A., poliţiştii l-au condus în afara blocului pe agresor, la maşina de serviciu şi au aşteptat sosirea echipajelor de intervenţie din cadrul DIAS şi Jandarmeriei Cluj. După sosirea luptătorilor la faţa locului, toate persoanele din interiorul apartamentului au fost conduse la sediul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti pentru audieri.



FOTO: ARHIVĂ

Comentarii Facebook