AMĂNUNTE despre cazul clujeanului care s-a predat la Poliție spunând că a comis o CRIMĂ acum 14 ani. Ce spun anchetatorii

 

Cazul lui Adrian Pop, clujeanul de 31 de ani care a apărut din senin și a spus că el a comis o crimă acum 14 ani pentru care a fost condamnat un alt bărbat, trebuie cercetat cu atenție.

 

Victima era o tânără studentă, Andreea Demeter (21 de ani), care a fost atacată de un bărbat în lift. Acesta i-a luat bunurile și a lovit-o cu pumnul. Fata a căzut la podea, s-a lovit la cap și a murit înecată în propriul sânge. Anchetatorii au stabilit că autorul este Florin Bodrog (33 de ani), atunci avea numai 19 ani, care s-a autodenunțat în timp ce era cercetat pentru infracțiuni minore. Bodrog a fost condamnat la 19 a ni de închisoare.

 

Surpriza este că luni, 5 ianuarie, un alt bărbat, Adrian Pop, de 31 de ani, le-a mărturisit polițiștilor că el a comis crima de acum 14 ani și că nu a mai suportat să țină adevărul ascuns. 

 

Pop le-a spus polițiștilor că în acea zi s-a certat cu prietena lui și a ieșit să se plimbe și a văzut o studentă care se grăbea spre blocul în care locuia. ”M-am gândit să o tâlhăresc și am trecut la fapte. Avea 160.000 de lei și un telefon Alcatel. Am aruncat geanta în apă, am luat banii și am fugit. Mă rugam: «Doamne ferește să nu moară!», că nu știam ce s-a întâmplat”, a relatat bărbatul. Bărbatul a fost lăsat să plece, dar cercetările continuă.

 

Cele relatate de Adrian Pop puteau fi aflate de oriunde, din presă, din închisoare, de oriunde. Sunt amănunte care trebuie verificate și coroborate cu alte date. Cel care susține acum că este autorul acelei fapte are cazier. Mai poate fi și aspectul că fapta ar fi putut fi comisă de două persoane”, spune un polițist de la Serviciul de Investigații Criminale Cluj, conform Evenimentul Zilei.

 

Procurorul Ștefan Hosu, acum avocat, cel care a condus ancheta privind uciderea studentei a povestit despre aceast caz. ”A fost audiat pentru mici furturi, iar la un moment dat a recunoscut că un amic de-al lui a comis o tâlhărie urmată de moartea victimei. La început ne-a zis că ne poate da un număr de telefon al făptașului și ne-a dus acasă, iar în agenda indicată nu era niciun număr. Apoi a fost adus din nou la cercetări și l-am pus să descrie făptașul. Din descrieri, Bodrog se descria pe el, pe perete fiind un portret robot al făptașului și așa mi-am dat seama că el ar putea fi autorul”, spune Ștefan Hosu.

 

Ne-a spus la un moment dat că victima a venit acasă cu un taxi din discoteca OK, unde s-a distrat alături de un băiat și o fată, care era sora studentei. Am audiat taximetristul, care a confirmat acest aspect. Pus să spună mai multe, Bodrog a recunoscut că și el a fost în discoteca OK și că a urmărit victima până în casa scării blocului în care locuia, unde a atacat-o la ușa liftului”, spune magistratul, care crede cu tărie că adevăratul criminal este cel închis la Gherla, Florin Bodrog.

 

Sunt mai tare convins de amănuntele date după un an de la crimă, decât de alte date care puteau fi citite prin ziare, la 14 ani după faptă”, a mai precizat Ștefan Hosu.

 

În această anchetă au fost implicați și doi polițiști. Comisarul Ioan Herdea Rus (foto) a spus că afirmațiile lui Adrian Pop nu ”stau în picioare”. ”Studenta a fost lovită cu pumnul în zona nasului, iar în cădere s-a lovit la cap. A murit înecată cu sângele din nas. Amănuntele oferite atunci de Bodrog erau concludente. Erau date pe care nu avea cum să le știe dacă nu a fost la fața locului. Acum, noul suspect spune că i-a luat lănțișorul de la gât, dar, din câte îmi aduc aminte, acel lănțișor era asupra victimei”, a povestit Herdea Rus. 

 

Un alt polițist, comisarul Vasile Apahidean, a afirmat că în timpul anchetei de acum 14 ani s-a crezut că sunt doi autori. ”Au trecut mulți ani de atunci. Bodrog s-a autodenunțat în timpul unei anchete despre alte fapte, dar noi am crezut, la un moment dat, că sunt doi autori. Acum trebuie văzut dacă ceea ce spune acum acest Adrian Pop are legătură sau nu cu fapta de atunci”, a precizat Apahidean.

Comentarii Facebook