„Am văzut zeci de copii achiziționând de acolo”. Clujenii, revoltați de un automat de țigări electronice amplasat în centrul orașului


Vânzarea către minori a țigărilor electronice și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină, va fi interzisă prin lege. Până atunci însă, copiii Clujului își pot cumpăra fără prea mare efort dispozitive de vapat chiar de la aparatele amplasate în centrul orașului.

„În fața hotelului Transilvania de pe strada Ferdinand exista un tonomat de țigarete/vape-uri care în teorie sunt interzise minorilor și totuși am văzut zeci de copii achizitionand de acolo fiindcă nu supraveghează nimeni aparatul. Acest lucru ar trebui interzis. Va rog sa eliminați aparatul de acolo”, a sesizat un clujean Primăriei Cluj.

Un asemenea automat există și în incinta centrului comercial Sora. 

Amintim că, senatorii au votat la începutul lunii decembrie un proiect de lege care interzice toate categoriile de produse care conţin tutun, inclusiv flacoanele de umplere pentru ţigarete şi dispozitive electronice cu tutun încălzit. Amenzile pentru persoanele fizice care nu vor respecta legea sunt cuprinse între 100 şi 500 de lei, iar firmele riscă să platească 10.000 de lei şi să le fie suspendată activitatea pentru 30 de zile.

Proiectul însă este la momentul actual în faza de discuții, așadar va mai dura până acesta va fi transformat în lege. 

perfect.jpg

Comentarii Facebook