Sambata 19 Septembrie

Alți drogați ”Zombie” în stația de autobuz de la Sora. E ceva ”cuib” în zonă? - VIDEO


Alți doi tineri au fost filmați sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, drogați în stația de autobuz de la Sora, de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Zilele trecute un alt tânăr zăcea inert în picioare în stație, cu capul prăbușit și abea se mai ținea pe picioare.

Cei doi tineri de sâmbătă dimineața, un băiat și o fată, erau într-o stare asemănătoare, dar stăteau jos, fiind inerți.

Fenomenul derogurilor ”Zombie” a avut o mare amploare la Cluj-Napoca în cursul verii trecute, în ultima perioadă fiind mai rare cazurile în care drogații să fie văzuți în această stare pe străzi.

Știri de Cluj a publicat multe materiale pe această temă și a pus presiune pe anchetatori. Cu toate acestea, până acum nu a fost prinsă nicio filieră de vânzători ai acestor droguri, substanțe ce pot fi procurate ușor în oraș.

Drogul ”zombie” prăjeşte creierul consumatorilor. Gigel Lazăr, directorul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), spune că acest drog sintetic este atât de puternic încât consumatorii pur şi simplu îşi ”prăjesc” creierul. Acest drog, K2, ar fi apărut pentru prima data în SUA, în 2010 – 2011, şi a fost trecut rapid pe lista substanţelor interzise, din cauza efectelor devastatoare pe care le are asupra celor care-l consumă. În România, drogul, care este un fel de marijuana sintetică, a ajuns anul trecut.

K2 produce paranoia şi episoade psihotice, de aceea se spune că are un efect de ”zombie”. Efectul se instalează în cel mult 10 minute şi efectele durează până la o oră şi jumătate. ”Un consum prelungit duce la efecte de gravitate extremă, de distrugere a creierului. Adică, îl transformă în legumă, cum s-ar zice, îi «prăjeşte» creierul ireversibil”, a avertizat reprezentantul CIADO.

Comentarii Facebook