Altă bătaie de joc! Clujeni amendați de DSP, deși au completat formularul PLF de intrare în țară


Doi clujeni s-au trezit acasă cu o amendă pentru că nu au completat formularul PFL pentru intrarea în România, deși ei au salvat formularele și pot demonstra contrariul.

Ramona B. reclamă faptul că sistemul este făcut prost și nu mai ai dovada că ai completat și trimis formularul în momentul în care primești amenda.

Aceasta este o situație în care se afla zeci de mii de români și anume primirea unei amenzi în valoare de 2000-3000 de lei pentru necompletarea sau completarea greșită a PLF-ului la intrarea în țară.

Menționez faptul că atât eu cât și logodnicul meu am respectat legea și am completat acel PLF, încadrându-ne în cele 24h așa cum prevede legea și totuși am primit amândoi câte o amendă de 2000-3000 lei.

Pe site-ul lor, aceste PLF-uri rămân 15 zile, după care se șterg și nu le mai poți accesa sub nicio formă. Practic, nu mai ai nicio dovada că tu ai completat acel PLF.

În cazul nostru, le avem descarcate pe telefon și o sa contestăm amenda”, a spus clujeanca.

Amenda de la DSP a venit după ce formulatul PLF s-a șters

Ramona și logodnicul ei au ”intrat în țară în data de 31.12.2021 (PLF-ul l-am completat înainte cu 24h, adică în 30.12.2021 așa cum prevedea și legea) și procesul verbal a fost încheiat în data de 14.01.2022. Deci, ei au verificat în a 16 zi dacă am completat acel PLF. Bineinteles ca nu l-au mai găsit în baza lor de date pentru ca după 15 zile se șterg. Și uite așa ne-am trezit în 8.02.2022 cu amenda.

Incompetenta si nesimțirea celor de la DSP este fără margini!”, a mai spus aceasta.

Comentarii Facebook