Miercuri 24 Aprilie

Alimente expirate, gasite la hotelurile de 4-5 stele din Cluj-Napoca


Zeci de kilograme de produse alimentare expirate au fost retrase din consum de la hotelurile de 4-5 stele din Cluj-Napoca. Inspectorii de la protectia consumatorilor au aplicat si amenzi de 10.000 de lei hotelierilor.

Verificarile au fost facute in perioada 23 august - 31 august si au vizat 11 restaurante din hotelurile de lux din Cluj-Napoca. Potrivit comisarului sef adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj (CJPC), Mircea Radu, au fost gasite nereguli la 8 dintre aceste unitati.

"Utilizarea la fabricarea diferitelor preparate culinare a materiilor prime, carne, preparate din carne, cu data data limita de consum depasita. Astfel, au fost oprite definitiv de la utilizare si retrase din circuitul consumului uman 25,5kg  materii prime in valoare de 755lei, acestea fiind denaturate conform reglementarilor legale in vigoare", sunt cateva dintre neregulile constatate, a declarat Mircea Radu.

De asemenea, inspectorii au constatat ca nu erau respectate normele de transport si de depozitare a alimentelor, iar bauturile racoritoare erau tinute direct pe pardoseala neigienizata.
 
Alte 15 kilograme de carne au fost retrase din consum pentru ca nu existau etichetele care sa precizeze data la care expira.

"Liste de meniu incomplete au fost regasite la marea majoritatea a operatorilor economici controlati, nefiind specificata cantitatea aferenta pretului afisat, cantitatea de substanta uscata aferenta cafelei, ceaiului, ciocolatei, utilizarea denumirii improprie de coniac pentru unele sortimente de bauturi alcoolice. Neafisarea avertismentului ca in unitate se fumeaza", a mai declarat Mircea Radu.

In total, 40,5 kilograme de produse au fost retrase din consum si 8 restaurante au fost inschise. Sase hoteluri au fost amendate de inspectorii CJPC Cluj cu 10.000 de lei.

Comentarii Facebook