Alertă la sinagoga din Târgu Mureș. O grădiniţă a fost evacuată după ce au fost văzute două cutii suspecte


Dispeceratul 112 a fost sesizat marţi, după ora 12,00, de existenţa a două cutii suspecte la Sinagoga din Târgu Mureş, echipele specializate fiind la faţa locului pentru a ridica coletele respective, iar o grădiniţă din apropiere a evacuat copiii în curtea instituţiei.

„Sunt două cutii pe care le-am considerat dubioase. Am anunţat la 112 şi acum se fac cercetări. Nu vrem să alertăm lumea, sunt aici toate instituţiile cu atribuţii în domeniu, deci să nu ne grăbim", a declarat, pentru Agerpres, liderul comunităţii evreieşti din Târgu Mureş, Vasile Dub.

Surse din cadrul anchetei susţin că grădiniţa din apropiere a fost evacuată şi că cele două cutii urmează să fie scanate şi transportate.

La faţa locului au ajuns şi forţele antitero pentru a ridica şi verifica cele două colete suspecte. Se ia în calcul orice ipoteză, aşa că măsurile de securitate sunt drastice. 

UPDATE

Alarma a fost una falsă: În cele două colete suspecte au fost identificate obiecte de uz casnic, nefiind constatată existenţa vreunui pericol. În continuarea sunt efectuate verificări referitoare la modul în care cele două colete au ajuns în respectiva locaţie, a transmis IPJ Mureş.

Comentarii Facebook